![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio spotkałem się z pewnym problemem. Po wpisaniu w google frazy - Return path: <mail@domena.pl> - wyświetlane są nagłówki wiadomości wysłanych przez serwer. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ale jeżeli Return-path jest nagłówkiem wiadomości to musi mieć to bezpośredni związek z skryptem lub serwerem. Jest jakiś sposób by to zabezpieczyć bądź ukryć? Nawiasem - skrypt = skrypt sklepu internetowego Shoper.pl Z góry dzięki za wszelkie porady, Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie... Google zaindeksowało kilka maili z lokacji ~/Maildir/new/... znajdujących się pod różnymi adresami (domenami), które nie są w żaden sposób powiązane ze sklepem.
Normalnie klikając odnośnik do tego maila w google.pl użytkownik nie jest w stanie wyświetlić jego zawartości, ponieważ wyskakuje błąd certyfikatu SSL, którego żadna z tych domen nawet nie posiada.... ale gdy rozwinie panel i wybierze `Kopia` (z pamięci podręcznej google) to wszystko podane jest na tacy. Dodam jeszcze, że doszedłem do pewnego faktu - zbadałem co łączy te wszystkie domeny, pod których adresami rzekomo znajdowały się te maile - wszystkie prowadzą do jednego adresu IP = tego samego hostingu (być może nawet maszyny). Nie wiem właśnie czyja to jest wina? Z pozoru wygląda to na błąd hostingu, ale wyszukiwarka google też jakoś nawaliła... Jakieś sugestie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 11:45 |