![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie wiedziałem gdzie to napisać ale padło tutaj. Mam poważny problem ze spamem i multikontami na swoim forum. Syfią mi wszędzie gdzie się da. Ograniczenia dla nowych kont nic nie dają ( możliwość zakładania tematów po tygodniu). Wpadłem na pomysł aby zrobić weryfikacje za pomocą sms. Chciałbym aby to działało w ten sposób, że podczas rejestracji trzeba wpisać numer telefonu i na ten numer przychodzi sms z kodem który jest wymagany do zakończenia rejestracji ( numer może być użyty tylko raz, jeden user jeden numer.). Ważne żeby osoba rejestrująca się nie płaciła za sms, tylko ja. jak takie coś załatwić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracuję teraz nad czymś związanym z sms'ami.
Współpracujemy z firmą cardboardfish.com - firma z którą idzie się dogadać, koszt jednego sms'a zależny od kraju odbiorcy. Można wykupić swój wirtualny numer, premium sms'y etc. Rzeczowe api, dokumentacja, kilka serwerów jakby jeden upadł, bardzo łatwo stworzyć własny system analiz. Warto zerknąć jeżeli zna się angielski. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 12:39 |