![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką funkcję do odliczania czasu czasu (jako parametr podajemy uniksowy czas, do którego nasza funkcja ma odliczać czas):
No i funkcja działa elegancko, jednak co zrobić, jeśli na raz chcę wyświetlić kilka takich liczników? Teraz, gdy wywołam na raz kilka razy tę funkcję to wyświetla się tylko 1 odliczanie... Domyślam się, że jest to zależne od tego, że wyświetla się do za pomocą div'u o ID = 'licznik'.. A jak wiemy ID może występować tylko raz... W takim razie można zrobić z tego CLASS zamiast DIV? Jeśli tak to jak? |
|
|
![]() |
--biocian-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Reasumując i łącząc powyższe posty zrobiłem to tak:
CODE <script type='text/javascript'> function CD(d,o,t,x){return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)]} function licz(obj) { t=CD(new Date(obj[1]),new Date()); document.getElementById(obj[0]).innerHTML=' ' +t[0]+" dni, "+t[1]+" godz, "+t[2]+" min, "+t[3]+"s"; } var e = [['div1','2011,12,31,16:00:00'],['div2','2012,12,31,10:00:00'],['div3','2012,01,01,15:38:00']]; function dublujLiczenie() { for(i=0; i<e.length; i++) { licz(e[i]); } setTimeout('dublujLiczenie()', 100); } </script> <body onload='dublujLiczenie()'> <div id='div1' style='border:1px solid red;'></div><br /> <div id='div2' style='border:1px solid red;'></div><br /> <div id='div3' style='border:1px solid red;'></div><br /> </body> A reszta to już rola php (podanie do JS dat, czy nazw divów). W sumie to forum PHP a wątek obrazuje głównie JS (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 01:12 |