![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie wiedziałem gdzie to napisać ale padło tutaj. Mam poważny problem ze spamem i multikontami na swoim forum. Syfią mi wszędzie gdzie się da. Ograniczenia dla nowych kont nic nie dają ( możliwość zakładania tematów po tygodniu). Wpadłem na pomysł aby zrobić weryfikacje za pomocą sms. Chciałbym aby to działało w ten sposób, że podczas rejestracji trzeba wpisać numer telefonu i na ten numer przychodzi sms z kodem który jest wymagany do zakończenia rejestracji ( numer może być użyty tylko raz, jeden user jeden numer.). Ważne żeby osoba rejestrująca się nie płaciła za sms, tylko ja. jak takie coś załatwić?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Tak się składa, że właśnie kończę taką aplikację. smsapi.pl jest pod tym względem trochę mniej krnąbrne - wystarczy URL podesłać. Generalnie wszystko jest do zrobienia, kwestia tego, jaki budżet na to przeznaczysz, bo na darmowe rozwiązanie nie ma raczej co liczyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 13:26 |