![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam napisałem dosyć niedawno system logowania z autoryzacja użytkowników dzisiaj mam problem gdyż znalazłem skrypt i dość różni się od mojego możecie mi powiedzieć co po kolei on robi ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
<?PHP
include "baza.php"; function checkPass($user, $haslo, $aktywacja1){ $query = "SELECT user, haslo, aktywacja FROM user WHERE user='$user' AND haslo='$haslo' LIMIT 1"; if(!$result = mysql_query($query)){ @mysql_close(); return 1; }elseif(!$row = @mysql_fetch_row($result)){ @mysql_close(); return 1; } else{ if($row[0] <> 1){ @mysql_close(); return 2; } else if($row[2] <> 1){ @mysql_close(); return 3; } else{ @mysql_close(); return 0; } } } session_start(); if(isSet($_SESSION['mohergame'])){ header("Location: index.php"); } else if(!isSet($_POST["haslo"]) || !isSet($_POST["user"])){ $_SESSION['komunikat'] = "Wpisz login i hasło:"; include('index.php'); } else{ $nick = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars(mb_strtolower($_POST["user"], "utf-8"))); $haslo = md5(mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST['haslo']))); $aktywacja1 = $_POST["aktywacja"]; $val = checkPass($nick, $haslo, $aktywacja1); if($val == 0){ $_SESSION['mohergame'] = $nick; unSet($_SESSION['komunikat']); header("Location: index.php"); } else if($val == 1){ $_SESSION['komunikat'] = "Błąd serwera."; include('index.php'); } else if($val == 2){ $_SESSION['komunikat'] = "Nieprawidłowy login lub hasło."; include('index.php'); } else if($val == 3){ $_SESSION['komunikat'] = "Nie aktywowałeś konta. Możesz to zrobić za pomocą e-maila, którego Ci wysłaliśmy na podany przez Ciebie e-mail podczas rejestracji. Możesz także wysłać go jeszcze raz przechodząc <a href='kod_aktywacyjny.php'>tutaj</a>."; include('index.php'); } else{ $_SESSION['komunikat'] = "Błąd!"; include('index.php'); } } ?> Poprawiłem trochę kod i dalej nic wyskakuje cały czas wpisz login i haslo nie patrząc czy dobre czy złe |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:15 |