![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Piszę właśnie skrypt rejestracji i logowania i mam pewnie problem, a mianowicie. 1. Jak zrobić, aby podczas rejestracji były wymagane wszystkie pola? 2. Podczas rejestracji wyświetla się błąd, a mianowicie: Kod Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/webspy/public_html/rejestracja.php:1) in /home/webspy/public_html/rejestracja.php on line 3 Wracając do punktu pierwszego to chciałbym, aby: Login, hasło, powtórz hasło oraz imię było wymagane! - Jeśli nie uzupełnimy tych pól to się nie zarejestrujemy. A, oto kod rejestracji:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zamiast ereg użyj preg, jest szybsze. w dodatku ereg ma zostać usunięte
2. mysql_error aby poznać przyczynę 3. die aby zapobiec dodawaniu rekordów kiedy wystąpi jakiś błąd 4. $login, $haslo, $email deklaruj tak: ponieważ Twoje deklaracja jest narażona na sql injection 5. zamiast SELECT username daj SELECT * a co do samego kodu: linia 20, zapomniałeś sprawdzić czy powyżej 50 znaków używaj empty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zamiast ereg użyj preg, jest szybsze. w dodatku ereg ma zostać usunięte 2. mysql_error aby poznać przyczynę 3. die aby zapobiec dodawaniu rekordów kiedy wystąpi jakiś błąd 4. $login, $haslo, $email deklaruj tak: ponieważ Twoje deklaracja jest narażona na sql injection 5. zamiast SELECT username daj SELECT * a co do samego kodu: linia 20, zapomniałeś sprawdzić czy powyżej 50 znaków używaj empty I ja skorzystałem z Twoich porad (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jutro sobie posiedzę nad preg. Poczytałem i faktycznie eregi mają wycofać. @WebspyPL kolega podał Ci linki do manuala, jeżeli chcesz się nauczyć PHP to rób coś sam a nie czekaj gotowce. Trochę lektury nie zaszkodzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 11:03 |