![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
www.worstsite.pl
Ranking stron pod względem ilości błędów w kodzie HTML. Wprowadzony adres jest automatycznie walidowany przez W3C. Dla stron z błędami odczytywane są ,także automatycznie, title i description i w tej postaci publikowane w kolejności błędów. Proszę o ocenę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kujawska
Niestety, nie ma tak łatwo. Co prawda powoli dochodzi do mnie informacja, że mogę sobie walić grochem o ścianę, natomiast jestem bardzo blisko branży SEO z technicznego punktu widzenia (w sensie siedzimy biurko w biurko no i w dodatku oczekuje się ode mnie podstawowej znajomości po angielsku, z przymrużeniem oka oczywiście). http://support.google.com/webmasters/bin/a...p;answer=100782 Cytat (Although we do recommend using valid HTML, it's not likely to be a factor in how Google crawls and indexes your site.) Tłumaczenie: Jakkolwiek polecamy tworzyć poprawne strony HTML nie jest to prawdopodobne, aby zmieniało sposób w jaki google przechodzi i indeksuje stronę. Jeśli masz ochotę porozmawiać z ludźmi odpowiedzialnymi za przeglądarkę jak działa ich produkt - zawsze można wysłać maila. Robot ma w poważaniu zgodność ze standardem, jeśli strona ma ciekawą treść, w odpowiednich do tego elementach i bez tzw. złych praktyk (np. cloaking). Robot ma w poważaniu zgodność ze standardem, jeśli do strony linkuje dużo innych stron z ciekawą i wysoko ocenianą treścią. Nie wiem o co chodzi z klikalnością, więc trudno napisać, że ma ją w poważaniu. Kasa Stefczyka jest u mnie pierwsza na frazę pożyczki - a ma 43 błędy (Pożyczki to jedna z najtrudniejszych fraz na polskim rynku). Fraza Warszawa - I pozycja - UM Warszawa - 13 błędów. II pozycja - wiki - 3 błędy i lepsze linkowanie wewnętrzne (coś a'la chmura tagów) Gry - pierwsza pozycja strona gry.pl - 48 błędów Świat nie jest czarnobiały. Gdyby robot był taki prosty, to liczących się klonów google byłoby znacznie więcej. O ile nie należy komplikować gdzie nie trzeba, o tyle upraszczanie jest równie niedobre. To pierwsza rzecz. Druga rzecz to taka, że semantyka to nie tylko Google. Nie życzę Ci tego, natomiast zasłoń sobie na jeden dzień oczy. Nawet niech opaska przepuści trochę światła. I spróbuj skorzystać ze stron, które semantykę olewają. Niewidomi, niedowidzący, osoby mające problemy z koordynacją ruchową to też użytkownicy internetu. Brak labeli, h2, czy cała strona w ajaksie to nie jest dla nich najprzyjemniejsze doświadczenie. Oby w przyszłości kiedy już będziemy starzy, zmęczeni, z trzęsącymi się rękami i wadą -50 strony były pisane poprawnie, żebyśmy nie trafiali na strony napisane źle i męczyli się tak, jak męczą się dzisiaj niepełnosprawni. Ten post edytował Shili 22.12.2011, 20:47:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 14:22 |