![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dzisiaj zacząłem naukę ZF i już mam problem. Nie czyta mi zmiennej APPLICATION_ENV z htaccess. htaccess:
i w index.php po wykonaniu echo APPLICATION_ENV; wyświetla 'production'. Co robię źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra jak tak zrobię jest ok ale dlaczego nie pobiera tego z htaccess?
Właściwie to wygląda na to, że htaccess wogóle nie działa. Bo żeby dostać się np. do akcji wierszyk/pokaz muszę podawać w adresie index.php (http://localhost/zend/witaj-w-netbeans/public/index.php/wierszyk/pokaz). Muszę coś w apachu poustawiać czy jak? W sumie na frameworku Agavi htaccess działa... PS. uczę się książki 'Zend Framework od podstaw' W.Gajdy. EDIT: @skowron-line faktycznie nie czyta mi APPLICATION_ENV. W phpinfo() na dole też nie ma tej zmiennej. W apachu mam włączony moduł LoadModule env_module modules/mod_env.so. Także dalej nie wiem co jest grane;/ EDIT2: wcześniej uczyłem się zenda z quickstarta na stronie zenda, i tam dużo kombinowałem z vhostami, koniguracją apacha także podejrzewam, że coś przy okazji pokręciłem Ten post edytował kaem 19.12.2011, 16:11:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 22:09 |