![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
www.worstsite.pl
Ranking stron pod względem ilości błędów w kodzie HTML. Wprowadzony adres jest automatycznie walidowany przez W3C. Dla stron z błędami odczytywane są ,także automatycznie, title i description i w tej postaci publikowane w kolejności błędów. Proszę o ocenę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
@Shili: ja brałem pod uwagę tylko poprawność kodu na szybkość wyświetlenia. Optymalizacje grafiki, requestów, dołączania danych zewnętrznych pominąłem. Tylko czyste sparsowanie otrzymanego kodu strony z serwera i nic więcej.
Nie do końca się jednak zgodze z pustymi elementami. Te niestety nie zawsze da się wpleść ładnie poprzez js lub jego biblioteki z racji dynamicznej struktury strony. W momencie gdy jedynym stałym jej elementem jest pewien szablon główny, a reszta jest mocno dynamiczna, to może się nagle okazać, że pusty div, który mamy wypełnić, nagle nie może zostać utworzony, bo kod js nie znajduje elementu zależnego, do którego miałby ów tymczasowy element dowiązać. Już wolę mieć ten pusty i poprawny niż jego brak i wywalony skrypt js (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Mogę starać się jakoś odnosić do struktury niezmiennej (szkieletu), ale nie mam pewności czy uzyskam prawidłowe efekty za każdym razem. Poza tym należy zwrócić uwagę, że kaskadowość arkuszy ma swoje minusy. Ściągając sobie jakiś skrypt nie mam pewności co do nazewnictwa i tego czy użyty w nim arkusz styli nie nadpisze moich reguł. Miałem już takie przypadki i tutaj wole uważać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 10:15 |