![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Nie mogę sobie poradzić z stworzeniem pliku tymczasowego a potem umożliwić użytkownikowi jego pobranie. Chodzi mi o coś takiego ,że gdy user kliknie w link to mu się dynamicznie utworzony pliki pobierze. Dodam jeszcze bo pewnie ma to znaczenie że wszystko na stronie leci ajax'em, więc po kliknięciu w link leci post coś zwróci a użytkownikowi pojawi się okienko do pobrania pliku (takie jak przy normalnym pobieraniu) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za chwile się za to wezmę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Przykład z jakiejś strony z google (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Musisz tylko podpiąć swoją zawartość do $filecontent i nazwe pliku do $downloadfile; No i oczywiście 'Content-Type' musi odpowiadac faktycznemu plikowi. (Od razu mówię że nie wiem czy ten skrypt zawiera jakies błedy, to nie mój kod)
wszystko prawie fajnie tylko potrzebuje zeby do pliku mi zapisało taką treść:
a z tym jest mały problem bo nie wyświetle tego na stronie ze względu na <> jak je pozamieniam na < > to niestety ale te znaczniki tam lądują :/ jak można to obejść zrobiłem tak:
utworzyłem sobie jeden plik który będzie zawsze pobierany i zrobiłem hedera na niego ale niestety zamiast mi się on pobrać to mi się on wyświetla w przeglądarce :/ nie wiem jaki nagłówek dorzucić żeby się pobrał chyba że macie inny pomysł na to. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:04 |