![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Nie mogę sobie poradzić z stworzeniem pliku tymczasowego a potem umożliwić użytkownikowi jego pobranie. Chodzi mi o coś takiego ,że gdy user kliknie w link to mu się dynamicznie utworzony pliki pobierze. Dodam jeszcze bo pewnie ma to znaczenie że wszystko na stronie leci ajax'em, więc po kliknięciu w link leci post coś zwróci a użytkownikowi pojawi się okienko do pobrania pliku (takie jak przy normalnym pobieraniu) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja koncepcja 2 kroki: 1. ajax - sprawdzanie wszystkiego dotyczącego tego czy user może pobrać żądany plik, następnie zapis w sesji że może i który, utworzenie linku. 2. link - user klika, następuje generacja pliku w locie, przesłanie go użytkownikowi z PHP (brak potrzeby usuwania) sprawdzanie czy user może pobrać mam bo jak nie będzie miał uprawnień do danego modułu to klasa go nie puści dalej. Nie wiem jak utworzyć ten plik w locie tak żeby się nie zapisał na dysku. i nie wiem do końca jak zrobić z tym linkiem mam przycisk export xml i po kliknięciu na niege. leci post do handlera tam jest ladowana odpowiednia klasa i uruchamiana funkcja i z tej funkcji chciałbym wypluc plik i uruchumoic jego pobranie Ten post edytował zaajcu 19.12.2011, 10:32:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:05 |