![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie,
mam pomysl i wogole, ale interesuje mnie kilka rzeczy. na poczatek. chciałbym zrobic cos takiego: strona glowna jako szablon, po kliknieciu w zakladke, w danym divie np: <div class="ogladanie">< /div> beda otwierac sie zakladki. przykladowo klikam na FILMY to w divie wyswietla sie zawartosc a raczej ekeft wykonania skryptu hmm filmy.php, klikam na ZDJECIA - analogicznie - zdjecia.php w divie. no i oczywiscie zeby pasek adresu nie byl mega dlugi tylko np: mojastrona.pl/filmy mojastrona.pl/zdjecia a glowna strona nie jako: mojastrona.pl/index. php ani index.html tylko mojastrona.pl/ Ten post edytował 17misiek09 16.12.2011, 02:21:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tamta strona nie ma typowo oznaczonej strony głównej.
wygląd głównej strony jest w pliku template.php a zakładki jedynie z wyświetlana treścią np reklama w pliku bodajże advertisem.php na stronie głównej jest coś takiego: <?php echo $max_advert; ?> coś w tym stylu.to wyświetla np ogłoszenia specjalne,a link do zakładki reklama nie jest podany w sposób a href="... tylko url::base coś koło tego.żeby dodać np nowa zakładke trzeba nim tylko stworzyć plik z jej treścią,ale też podać nazwę pliku i to co ma być w linku w adresie strony w jakimś innym pliku. bodajże 3 albo 4 pliki trzeba zmienić- oprócz template- aby uzyskać zamierzony efekt. dostępu do komputera niestety chwilowo nie mam, wszystko sprawdze w niedzielę wieczorem. myślę że te info pomogą Wam w wytłumaczeniu mi jak to zrobić. za dotychczasowe odpowiedzi serdecznie dziękuje. lukesh smialo moge kliknac - pomogl (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzieki bardzo zeby nie smiecic na forum...chcialem zapytac tutaj: - jak korzystac z wyszukiwarki: wpisuje np newsy i nie wychodzi nic - jakies bledy - poszukuje jakiegos skryptu, dzieki ktoremu bede mogl dodawac newsy - do bazy danych wskakuje tytul_info tekst_info, data_info, kto_napisal, a na stronie glownej w odpowiednim divie pokazuje sie ostatni wpis, a na boku stronie w innym divie pokazuje sie np 5 ostatnich wpisow - linki?tytuly? - potrzebuje, poniewaz nie chcialbym tworzyc samodzielnie w przykladowo hmm ked2 plikow z newsami i jakas petla ich odtwarzac, bo np chcialbym dac mozliwosc uzytkownikom wpisywania newsow. na start strony, chce dodac swoje wpisy, wpisy z mozliwoscia komentowania. do wpisow mozna dodac fotki + opis. kilka zakladek bedzie: zdjecia, filmy, DIY, serwis-opisy. 2 pierwsze wiadomo o co biega, DIY - opis stworzenia urzadzen? wraz z zdjeciami co i jak robic, serwis opisy - jak serwisowac czyli tez zdjecia opisy filmy. takze newsy w kazdej kategorii. wychodzi na to ze bedzie to cos w stylu forum, aczkolwiek to nie forum (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) w jednym divie chce tez zaciagac z strony bikepics.com photo of the day, ale to juz wiem jak sobie z tym zaciaganiem poradzic (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) mam skrypt napisany w javie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) za podpowiedzi, linki, pomoc - bede ogromnie wdzieczny... prosze nie pisac ze nie szukam w google...szukam - tu pytam fachowcow. szybciej dowiem sie tutaj niz z google. tu dostane konkrety - w google wszystko i nic... no i mala odkopka: czesc strony glownej z strony pomocnik-studenta.pl chcialbym w taki sam sposob miec odnosniki do podstron. jest to zrobione w kohanie - wiem ze jest to framework, ale nie wiem jak sie poslugiwac :/ niby sciagnalem to sobie, ale co i jak dalej z tym poczac...niby zainstalowalem na serwerze, ale nie wiem co dalej... dalej: znalazlem na serwerze plik
i co dziwne?nie ma koncowego znacznika ?> Ten post edytował 17misiek09 4.01.2012, 01:17:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:30 |