![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze strona sie ładuję szybciej w czystym HTML aniżeli wykorzystując skrypt PHP.
ma pytanie czy jest zasadnicza różnica w tworzeniu takiej samej aplikacji fukcjami a obiektowo. albo zakładając ze np aplikacja zawiera więcej niepotrzebnych includowanych plików. dla przykładu czy jest różnica przy tworzeniu strony w prostym frameworku, czy potężnym jak zend lub symfony? czy jest różnica zrobienia sstrony na frameworku, a "prawie statyczną" wykorzystując jakieś tam funkcje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przejść na Jave ? Nie dziękuję, to już wole mój cały kod przepisać na C. Wiem że ten kod nie przedstawia faktycznych warunków, ale chyba wyraźnie napisałem że nie da się znaleść miarodajnych testów w tej materii (OO vs proceduralne vs goły kod) a sam raczej nie mam czasu aby je robić, przytoczony link jest raczej żartem per problemów z wydajnością kodu objektowego. Z resztą jest tego troszkę w necie, poza tym PHP prawie nigdy nie jest wąskim gardłem, może nim być sam serwer/router/bazaSQL a nawet przepustowość łącza w danej serwerowni, ale nie wiem jakiego typu miała by byc to strona aby bottleneck był na poziomie samego języka.
P.s-może faktycznie w ostatnim zdaniu niezbyt dosanie pokazałem że jest to żart. To jest troszkę tak jak z porównaniem Fiata126P i Mercedesa S klasy. Niby maluszek pali mniej, jest tańszy w utrzymaniu a podczas stłuczki możemy go zostawić w rowie, ale w ostatecznym rozrachunku jakość użytkownia jest niewspółmierna, lepiej płacić drożej i żyć w 'luksusie' (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Uriziel01 15.12.2011, 10:17:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:55 |