![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dużą objętościowo zmienną można przechować w sesji?
Chodzi mi o to, czy mogę zserializować obiekt i między stronami przepychać go via sesje? Obiekt może parę czy paręset kB mieć więc przyjmijmy, że będzie miał 1MB - da się toto bez problemu przechować w sesji? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze chwila a chyba zostanie ogłoszony tu dżihad, chyba muszę wyjaśnić, bo zaczyna się dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą .
Dane w sesji będą raptem na jednej stronie, która będzie przeładowywana. To będzie tak jakby zrobić "fakturę": User zakłada "dokument", następnie dodaje po jednej pozycji "towaru" i po każdym dodaniu towaru strona się przeładowywuje, żeby poprzeliczać "ceny" (wiem wiem, mogę ajaxa zaprząc). Jak uzna że jest gotowe to kliknie "generuj dokument" i w tym momencie dane trafią do bazy już na stałe, więc usunie się dane z sesji. W sumie to liczę że dane zajmą do 10kB, ale jak wiadomo jak trafi się zdolny user to przyjmuję na idiotę 1MB (ale nigdy nie powinno się to stać). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 10:17 |