![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dużą objętościowo zmienną można przechować w sesji?
Chodzi mi o to, czy mogę zserializować obiekt i między stronami przepychać go via sesje? Obiekt może parę czy paręset kB mieć więc przyjmijmy, że będzie miał 1MB - da się toto bez problemu przechować w sesji? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To rozwiązanie dla Panelu administracyjnego, którego będą używały max 3 osoby jednocześnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałem po prostu przyspieszyć i zminimalizować orkę po bazie danych (bo do niej akurat odwołują się skrypty strony www dostępne dla normalnych internautów) jak również nie odwoływać się do dysku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To rozwiązanie dla Panelu administracyjnego, którego będą używały max 3 osoby jednocześnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałem po prostu przyspieszyć i zminimalizować orkę po bazie danych (bo do niej akurat odwołują się skrypty strony www dostępne dla normalnych internautów) jak również nie odwoływać się do dysku. Sesje trzymane są na serwerze na dysku. Ale dla 3 osób to spokojnie rób tą serializację. Ale ja mam złe doświadczenie z ludźmi i sesjami gdzie przeładowali tak sesje że serwer miał dosyć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Było to 10 osób które na maksa chciały sobie przyspieszyć pracę na 3-4 oknach i na każdym osobna sesja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale to był pojedynczy przypadek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:34 |