![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący, dlatego proszę o wyrozumiałość za pytania jakie kieruje dla jednych to proste dla mnie jednak nie do przejscia. Mam problem z wyciągnięciem danych z XML chodzi dokładnie o tą część kodu: Proszę o pomoc jak można zapisać wyciagnięcie tych zdjęć Plik XML tak wygląda:
zdjęcia mają nazwy: 165690_1.jpg 165690_2.jpg 165690_3.jpg 165690_4.jpg , czyli numer_oferty + nr zdjęcia napisałem coś takiego, ale to nie to zapisuje tylko true badz false a ja musze mieć nazwy plików pełne (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
prosze o pomoc jak tą część XML wyciągnąć (xml ma true bądź false a nie nazwy plików ) będę wdzięczny za wszelką pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim Twój dokument XML nie jest poprawny składniowo, bo nazwy znaczników nie mogą rozpoczynać się m. in. cyfrą, jak Twoje numery zdjęć. Rozumiem, że true oznacza, że odpowiednie zdjęcie jest, a false, że go nie ma... tylko po co zapisywać informację o czymś, czego nie ma. Moim zdaniem struktura tego XML wymaga przemyślenia. Może zamiast znaczników <1>, <2>, itd. użyj atrybutów.
Jeśli nawet Twój skrypt to sparsuje, ale dane w formie pliku XML będą dostępne z zewnątrz, to ktoś, kto potencjalnie zechce użyć Twojego źródła XML będzie miał kłopoty z jego wykorzystaniem ze względu na brak poprawności i zgodności ze standardami. Przemyśl to. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:51 |