![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z pozycją absolutną...
Div jest w innym divie z overflow: hidden. I problem polega na tym że div jest ucięty do długości i szerokości rodzica... a chciał bym aby się nałożył na niego. Z góry mówię że nie moge zrezygnować z overflowa ponieważ wtedy parent nie będzie się rozciągał pod jego dzieci... Proszę o wskazówki.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałeś mnie o co mi chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Postaram się lepiej wytłumaczyć.. Mam diva który ma "width: 300px; height: 300px; i overflow: hidden; position: relative" A w nim mam jeszcze pare divów relatiwów... Ale jest w nim jeden z pozycją absolutną, topem, leftem Top i left jest ustawiany przez js. A dokładniej to zalezy od pozycji kursora... Jest to div który po najechaniu na tytuł w głównym divie ma się pokazać jako dymek... z informacjami... I problem jest w tym że główny div ma 300px; i 300px; i jak ten dymek czyli div z absolutem... dam na rozmiary width: 500px; i height: 500px; To reszta czyli 200px po obu stronach zostaje schowana... a chciał bym aby ten div był "totalnie absolutny" nie zależny od niczego i wyświetlany ponad wszystko chodzi mi o coś w stylu "z-index"... Mam nadzieje że rozumiesz o co mi chodzi... Pozdrawiam... EDIT: i jeszcze ważne może być to gdy usunę overflow z głównego diva wszystko jest w porządku ale wtedy jest nierozciągniety do tekstu Ten post edytował szmerak 14.12.2011, 07:51:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:39 |