Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]_autoload i klasa szablonu, łączenie
--Woody--

Goście

Witam,
Szukałem na forum, ale jakoś nie umiem wykorzystać tego co znalazłem. Więc do rzeczy. Mam sobie klase szablonu template.php - standard. Wywołuje ja w indeksie łącząc z plikiem szablonu html i css. Wszystko ładnie działa, jednak w katalogu class koło klasy template mam jeszcze kilka klass, które wykorzystuje dołączając je żmudnie ręcznie. Chciałem sobie to zautomatyzować próbując wykorzystać __autoload i dopisując go do klasy template. Jednak za nic nie chce ze mną to współpracować. Oczywiście manual na temat __autoload przeczytałem i nic mi to nie dało, przykład z manuala działa ale już próba połączenia z moim template niestety nie. Może mi ktoś pomóc i łopatologicznie wytłumaczyć jak to ogarnąć lub podsunąć jakiś przykład, naprowadzić na dobrą drogę - cokolwiek.

Pozdrawiam
Woody
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
by_ikar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mniej więcej rozumiem o co ci chodzi, ale trochę moim zdaniem źle do tego podchodzisz. Robienie takich "tagów" w szablonach jest według mnie bezsensu, bo narzucasz sobie pewne ograniczenia, i każda dodatkowa jakaś funkcjonalność, to jest albo rozbudowa klasy, albo pisanie jakichś zbędnych helperów do tej klasy.

Niestety, wciąż za mało kodu aby mógł powiedzieć coś więcej, zarzuć całą klasą, jak się tutaj nie zmieści, to wrzuć na coś typu no-paste.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:58