![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję wygenerować plik pdf i wysłać go mailem przy pomocy klienta poczty. Generuję pdf ale nigdzie nie mogę znaleźć jak wysłać go jako załącznik w domyślnym kliencie poczty np. Outlooku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy żeby dodać załącznik trzeba sformatować go inaczej dla każdego klienta poczty ? Przecież w html'u "mailto:" otwiera każdego , dodaje odbiorcę itp.
Przecież jak ktoś użyje "mailto:" to też się otworzy "znikąd" program pocztowy. Spotkałem może w internecie raz taką "niespodziankę" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy żeby dodać załącznik trzeba sformatować go inaczej dla każdego klienta poczty ? Przecież w html'u "mailto:" otwiera każdego , dodaje odbiorcę itp.
Przecież jak ktoś użyje "mailto:" to też się otworzy "znikąd" program pocztowy. Spotkałem może w internecie raz taką "niespodziankę" A jeśli ja kliknę na link z "mailto" to zapewniam Cie że nic mi się nie otworzy i co wtedy? Twój sposób wysyłania maila z załącznikiem leży. Masz serwer localny, dostęp do niego ma kilka osób. To generuj ten PDF na serwerze, tam go zapisuj i ewnetualnie daj możliwość jego pobrania i/lub wysłania go z serwera na wskazany adres emial. Skryptów do tego typu rzeczy jest od groma. A jeśli tak bardzo zależy Ci na "historii" w programie pocztowym, to na to też są sposoby, ale to wyższa szkołą jazdy i przydałaby się poczta IMAP. Ten post edytował !*! 7.12.2011, 11:35:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:55 |