![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję wygenerować plik pdf i wysłać go mailem przy pomocy klienta poczty. Generuję pdf ale nigdzie nie mogę znaleźć jak wysłać go jako załącznik w domyślnym kliencie poczty np. Outlooku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak mówisz - lokalny serwer www na xamppie. php + mysql.
Do serwisu ma dostęp kilku użytkowników. Każdy może wygenerować dokument w pdf-ie. Następnie chciałbym żeby można było albo podejrzeć dokument (proste, zrobione, zapomniane) albo kliknąć przycisk lub link "wyślij dokument e-mailem". Tu otwiera się domyślny klient poczty ( najczęściej officowe outlooki ) i użytkownik ma wpisanego adresata , temat wiadomości i załącznik pdf. Musi tylko dodać jakąś treść (lub nie) i kliknąć przycisk "wyślij" ( w tym outlooku). Rozwiązanie to ma takie plusy ,że użytkownik ma w historii wysłanego maila z dokumentem (istotne) oraz ogranicza szukanie załączników po serwerze o czym pisałem wcześniej. Pasował by mi htmlowy Kod mailto: - otwiera klienta, dodaje adresata oraz temat wiadomości. Nie ma jednak załącznika.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:29 |