![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję wygenerować plik pdf i wysłać go mailem przy pomocy klienta poczty. Generuję pdf ale nigdzie nie mogę znaleźć jak wysłać go jako załącznik w domyślnym kliencie poczty np. Outlooku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyobrażasz sobie sytuację, gdy wchodzisz na jakąś stronę i otwiera Ci się program pocztowy, z dołączonym od razu załącznikiem? Chciałbyś, aby takie coś mogło mieć miejsce? Ja np nie chcę.
Poza tym, pomyśl przez chwilę logicznie. Żeby załącznik mógł być wysłany z komputera, to musi być na nim fizycznie. Czyli użytkownik musi ten załącznik pobrać, zapisać na dysk i wtedy dołączyć do maila. Więc jedyne co możesz zrobić to wygenerować link, którego kliknięcie otworzy klienta poczty, a za nim drugi link do załącznika. Ewentualnie możesz połączyć to razem, i po kliknięciu w link, poza otwarciem programu, w tle wysłać plik do zapisania na dysku. Wtedy użytkownik zapisze plik, i już sam ręcznie dołączy go do wiadomości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:21 |