![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktoś z Was te cacko ja mam i powiem jestem zadowolony ciekawią mnie Wasze opinie na temat IPADA jak i samych komputerów firmy apple (na których praca programisty PHP) jest szybsza jak dla mnie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mls wybacz, ale makowcy w internecie już udowodnili nieraz, że nie da się z nimi po prostu zbytnio rozmawiać. Ba sama firma też to pokazała (zapewne kojarzycie reklamy mac vs pc). Kilka wyjaśnień:
-sprzętowo Mac = Pc tylko drożej, na Pc możesz zainstalować Osx -co do systemu to już kwestia gustu wolisz Osx twoja sprawa, ale prawda jest taka, że każdy widzi to inaczej. Na Windows/Linux zrobisz wszystko to samo co na macu, choć na windowsie zrobisz kilka rzeczy więcej (szczególnie jeżeli chodzi o różnorodne oprogramowanie czy peryferia). Dla mnie najlepszy edytor to netbeans, po prostu działa dobrze i mam go na linuksie jak i na windzie. Ps. Znam całe mnóstwo programistów, kilku z nich jest zmuszonych do używania maca, ale nie znam żadnego osobiście który by chciał używać maca na stałe Ps2. Taka mała uwaga odnośnie jednego kabelka kilka sytuacji mac vs pc: pada grafika -mac wysyłka całości -pc wysyłka grafiki na gwarę jeżeli masz używasz integry jak nie możesz wsadzić choćby i pożyczoną pada monitor -mac chlipiąc ślesz całą maszynę -pc bierzesz drugi czekając na gwarancje i tak można ciągnąć, oczywiście mi zaraz napiszesz, że identyczny sprzęt (maci mają praktycznie te same komponenty) w macu się akurat nie psuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:34 |