![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post.
Po pierwsze to jestem świeżo początkujący. Próbuje zrobić system zgłoszeń, działa on ale mam problem aby w pole zdięcie nie wstawiano innych linków niż link do zdięcia. Czyli żę jak będzie jakis inny URL niż do zdięcia to wyskoczy błąd a jak bedzie poprawny URL to wykona to do końca. Problem jest w tym że nie za bardzo wiem jak to wstawić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 15.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <form action="" method="post">
Powod: <input type="text" name="powod"> <br/>Autor" <input type="text" name="autor"> <br/>Zdiecie: <input name="plik" type="file" /> <br/><input type="submit" value="Dodaj"></form> </center> <?php $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; if(is_uploaded_file($plik_tmp)) { move_uploaded_file($plik_tmp, "upload/$plik_nazwa"); } include("polacz.php"); $a = array('jpg', 'png', 'gif'); // dopisz sobie resztę $b = "http://linkdostrony.pl/upload/".$plik_nazwa; $c = explode(".", $b); foreach($a as $types){ foreach($c as $d){ if($d == $types){ $query = mysql_query("('','".$_POST['powod']."',now(),'".$_POST['autor']."','".$b."')"); // dodajesz do bazy }else{ echo "błąd"; // błąd } } } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 06:03 |