![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktoś z Was te cacko ja mam i powiem jestem zadowolony ciekawią mnie Wasze opinie na temat IPADA jak i samych komputerów firmy apple (na których praca programisty PHP) jest szybsza jak dla mnie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@lobopol z fanatykami nie ma co dyskutować, oni wiedzą lepiej, ty nie używałeś tego sprzętu (nie stać cię? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) to nie możesz się wypowiadać. A jak wypowiadasz się negatywnie, to już na pewno jesteś pryszczatym fanatykiem linuxa, lub ignoranckim użytkownikiem windowsa. Całkiem (!)sensowny kombos fanatyka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Cytat A iPad, bo o nim w końcu jest wątek, to także niczego sobie sprzęt. Marketing zrobił swoje, jakość zrobiła jeszcze więcej. Obecnie, w razie konieczności mam możliwość edycji kodu również z iPada (bardzo sprawna aplikacja Textastic), a z racji tego, że klawiatura ekranowa w urządzeniach Apple nie ma sobie równych (i niech nikt nie próbuje twierdzić, że jest inaczej, bo wprost wyśmieję), jest to niemal tak wygodne jak na laptopie... Wyjątkowość którą opisujesz, przypomina mi dość ciekawy filmik z prezentacji tego sprzęciku: http://www.youtube.com/watch?v=Nx7v815bYUw nie ma co, liczba zalet które zostały wymienione aż wgniatają w fotel (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Jeszcze się odniosę do kilku poruszonych w wątku tematów. Gdyby nie Apple, synaptics i inni producenci touchpadów nie zaczęliby robić sterowników (pod windows i linuxa) obsługujących przewijanie zawartości ekranu dwoma palcami i nadal byście się męczyli (pewnie większość z was nadal się męczy) ze scrollem na określonej powierzchni "gładzika". Komu mam poślady wycałować za te jakże niezbędną funkcję? Gdyby nie jeden gościu który stworzył język C i unixa, do dzisiaj apple i wiele innych systemów by nie istniało. Ale czym jest dzieło "pryszczatego" linuksiarza, w porównaniu do tak niezbędnej funkcji jak gesty myszy, bez których wcześniejsze użytkowanie komputera było katorgą.. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat Większość z was doskonale wie, że połowa "nowych" rozwiązań w windows vista czy 7 to kopie funkcjonalności MacOS. Ale ciężko to przyznać, prawda?... No oczywiście że masz rację, przecież apple jest wynalazcą wszystkiego, nawet opatentowanie przełomowego wyglądu prostokąta, było tak odkrywcze że wiele ludzi do dziś dnia zaniemówiło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat I na koniec - do bycia "fanboyem" czy jak to się tam określa jest mi dość daleko. To mnie zawsze bawi w fanatykach, bez względu na sprzęt który fanatycznie wyznają. Żaden z nich nie potrafi obiektywnie się wypowiadać o innych rozwiązaniach, z których korzystają inni ludzie. Oczywiście że ci daleko do fanatyzmu, przecież jesteś zwykłym apple userem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Już chyba sobie podaruje ten offtopic i zakończę na przyznaniu racji apple maniakom, żeby się poczuli amazing dzięki swojemu sprzętowi. Finiszując: dobrze że wyszedł iPad 2, dzięki niemu najlepsi programiści na świecie, mogą programować sprawniej niż wszyscy inni programiści, którzy najzwyczajniej są ignoranccy (windows user) i pryszczaci (linux user). Nie dorównujemy wam do pięt (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował by_ikar 4.12.2011, 11:46:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 00:16 |