![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem. Przeszukałem trochę forum, ale nie znalazłem wątków dotyczących mojego problemu, więc zakładam nowy. Mam kod
Po wyświetleniu $sql instrukcją echo wygląda ona poprawnie, i wysłana do bazy przez phpMyAdmina daje efekt o jaki mi chodzi, tj. zwiększa pole 'views' o 1. Kiedy jednak wykona ją skrypt PHP przez mysql_query, w bazie pojawia się wartość większa od poprzedniej o 2, jak gdyby napisane było views=views+2. Przeanalizowałem dokładnie cały kod, i nigdzie nie inkrementuję nic dwa razy. Instrukcja w phpMyAdmin działa poprawnie. Dla eksperymentu spróbowałem dać w kodzie views=views+2. Ku mojemu zaskoczeniu, wartość zwiększała się wtedy o 4. Czy ktoś orientuje się o co chodzi? Czy to wina PHP czy MySQL czy czegoś jeszcze innego? Pozdrawiam i dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Napiszę ci to samo co w tym temacie:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=18...mp;#entry918556 Odpowiedź jest banalnie prosta. Wykonujesz kod 2 razy. Albo strona ci się odswieza, albo kupa innych rzeczy powodujących wykonanie tego kodu dwa razy. Były dziesiatki takich "problemów" na forum, ludzie zawsze się zastrzegali że robią to tylko raz, ale zawsze się okazywalo, że robią to jednak dwa razy, zazwyczaj nieswiadomie, posrednio z jakiegoś innego powodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 00:05 |