![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
posiadam dziwny problem (choć śmiem wątpić, że jednak go nie posiadam... ani słowa na ten temat w google) wysyłam polecenie
no i szlak by to trafił - zawsze wykonuje się 2 razy. dam 2 zapytania pod rząd - wykona się jedno, wykona się drugie - a potem lecą duplikaty... jakieś pomysły? aha... pewno spytacie o kod. postanowiłem przekopiować z manuala:
otrzymuję 4 nowe wpisy, one => 1 (id 1), two => 2 (id 2), one => 1 (id 3), two => 2 (id 4) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie to powinieneś dostać notice o niezdefiniowanej zmiennej $value i $name w lini 7 oraz 8. Druga sprawa to jest to że wykonujesz ten execute dwa razy, nie wiem jak ten kod wygląda dalej, no ale właśnie te 2x execute powodują dwukrotne wykonanie tego samego zapytania. Jak chcesz poczytać o PDO, to poczytaj tutaj: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Druga sprawa to jest to że wykonujesz ten execute dwa razy, nie wiem jak ten kod wygląda dalej, no ale właśnie te 2x execute powodują dwukrotne wykonanie tego samego zapytania tak, tylko wykonuje się najpierw zapytanie z 13 (linii), potem 18 i znów z 13 i 18 PS to jest cały kod - specjalnie dałem do testów jak najprostszy aby błąd znaleźć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:43 |