![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem, bo nie radzę sobie jeszcze z pobieraniem danych z kilku tabel w jednym zapytaniu, a potrzebowałbym pobrać kilka rzeczy.
Mam tabelę menu w której mam pola: menu_id name oraz tabelę content gdzie jest: content_id menu_id content Jak pobrać w jednym zapytaniu wszystko z content tylko zamiast menu_id z content pobrać w jego miejscu nazwę z tabeli menu ? Ten post edytował Elber 30.11.2011, 14:27:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat content.content ,menu.menu d.menu, p.menu Lepiej chyba takie coś rozróżnić,jak mówiłeś dla wygody ale i także dla uniknięcia pomyłek, a tak poza tym aliasy służą do skracania nazewnictwa. Z wiki: Alias także AKA (A.K.A., a.k.a., aka lub a/k/a – skr. od ang. also known as – także znany jako) – alternatywna nazwa służąca do identyfikacji obiektów, ludzi itp. (pseudonim). Zwykle z aliasem związana jest funkcja polegająca na skróceniu i uproszczeniu nazewnictwa. Ten post edytował Niktoś 30.11.2011, 15:02:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:38 |