![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2010 Skąd: Poniemieckie miasto przesiedleńców Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adres.pl/modul/kontroler/akcja/parametr1/parametr2/parametr3
przy analizie adresu sprawdzam ile dana akcja (metoda) wymaga parametrów, gdy adres będzie zawierał zbyt małą ich ilość, rzucam błędem co w przypadku gdy dostanę zbyt dużą ilość parametrów? powinienem akceptować tylko dokładnie taką ich ilość jaką wymaga metoda czy mogę zinterpretować tyle ile jest wymaganych a resztę zostawić? co w przypadku parametrów opcjonalnych? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2010 Skąd: Poniemieckie miasto przesiedleńców Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście rozumiem, że lepiej korzystać ze sprawdzonych rozwiązań, pomijając fakt że jedne sprawdzają się lepiej inne gorzej i zależy to od potrzeby danej sytuacji co komu pasuje i uważa za "dobre"
ale napisanie własnego routingu jak i wszystkich innych elementów aplikacji to najlepszy sposób na praktyczną naukę, jak już będę wiedział co z czym się je i jak co powinno działać bo napisałem to sam i nauczyłem się na przykładach praktycznych, to wtedy mogę sobie pozwolić na oszczędzanie czasu poprzez używanie takich gotowych rozwiązań jak chociażby framewor'ów, które właśnie temu powinny służyć uważam, że nie powinno od razu sięgać się po gotowce bo to maskuje tylko niewiedzę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:08 |