![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mama mały problem
Chodzi o taki przypadek gdzie w widoku generuje sobie jakieś kontrolki (nie korzystam z Zend_Form bo dekoratory doprowadzają mnie do białej gorączki) pola select, checkbox-y itd. i teraz po wybraniu/kliknięciu mogę uruchomić jakąś akcje + przesłać parametry do akcji ale co z tego skoro z poziomu akcji nie mogę zmodyfikować stanu tych kontrolek np. nowe elementy w "selekcie" odhaczenie checbox-a itd. korzystając z mogę dodać element ale nie mogę zmienić jego stanu/zmodyfikować go np. dostaję komunikat Cytat Notice: Indirect modification of overloaded property co zrobić w takiej sytuacji? w jaki sposób można modyfikować stan kontrolek? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok szukam info o wykorzystaniu własnego "szablonu" przy tworzeniu formularza za pomocą Zend_Form na razie bez większych sukcesów, ale pojawił się inny problem mam taką formę z samym checkbox-em:
teraz w kontrolerze tworze instancje formy i dodaje ją do widoku:
No i tutaj pojawiają się schody bo w widoku zależnie od sytuacji generuje w pętli odpowiednią ilość checkbox, tyle tylko że każdy będzie miał taką samą nazwę i id;/ czyli nie będę miał nad nimi kontroli. Pomyślałem żaden problem wygeneruje tablicę checkbox w kontrolerze i przekaże ją do widoku - i znowu zonk nie nie mogę zmienić id i nazwy formy według potrzeb nawet przy jej tworzeniu w kontrolerze - dostaje elementy z tą samą nazwą "check" tak jak zdefiniowana w klasie Form. Jak podejść do takiego zagadnienia? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 19:23 |