![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero zaczynam uczyć się js'a i już napotkałem problem z przejściem do następnej linii. Może to i banalne, ale...
Mam plik html'a w standardzie XHTML 1.0 Strict. A w nim: Natomiast skrypt2.js wygląda tak... Kod document.write("Pierwsza linia\n"); document.write("Druga linia\n"); ...i wszystko wyświetla się w jednej linii... Czemu przejście do następnej linii w ten sposób nie działa? Ewentualnie napisałem coś takiego Kod document.write("Pierwsza linia"+" <br>"); document.write("Druga linia"+" <br>); ...i wtedy działa. Ale czy to do końca jest poprawne? Zresztą, szybciej i prościej użyć \n. Co robie źle? Ten post edytował Terrqge 25.11.2011, 21:48:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Yyy, to że ktoś napisał
\n - nowy wiersz to ty założyłeś że działa?? No bez jaj. Jak możesz pisać ze cos gdzieś działa, podczas gdy nie masz tego potwierdzenia?? A poza tym, \n to jest nowy wiersz, ale nie dla HTML. HTML jako nowy wiersz interpretuje jedynie BR. Jakbyś jednak podejrzał źródło strony to byś zobaczył że \n to nowy wiersz. Nie kłóć się więc w rzeczach których nie rozumiesz, a już tym bardziej nie pisz, że coś działa, podczas gdy nie sprawdzasz na własne oczy że działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 15:32 |