![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i kolejny z serii dziwnych problemów. W związku z tym że chciałbym wprowadzić "przyjazne" linki postanowiłem, poszukać, poczytać i wymyślilem coś takiego:
tylko teraz powiedzcie mi co zrobić jak bede potrzebował 3 zmienne do index.php ? 3 rózne reguły napisać trzeba ? czy wtedy odwołać index.php?strona=cos&inna=cosinnego&jeszczeinna=cos ? i co z przesyłaniem czegoś _getem ? Bo nie bardzo to rozumiem.. jak by mogł ktoś to "rozrysować" normalnie to byłbym wdzieczny..(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problemów ciąg dalszy, jak by ktoś mogł mi pomoc z tym bo nie moge sobie poradzic
RewriteBase / RewriteRule ^/?([a-z]*)/$ index.php?strona=$1 [NC] RewriteRule ^/?([a-z]*)/?([0-9]*)/$ index.php?strona=$1&item=$2[NC] RewriteRule ^/kategoria-?([0-9]*)/$ index.php?kategoria=$1[NC] RewriteRule ^/kategoria-?([0-9]*)/podkategoria-([0-9])/$ index.php?kategoria=$1&podkategoria=$2[NC,L] Pierwsze 2 chodzią tylko mam problem z 2 ostatnimi bo chyba są traktowane tymi pierwszymi. Czy to da się jakoś pogodzić ? Chodziło mi o to żeby jeśli jest w adresie słowo 'kategoria' było traktowane tymi 2 ostatnimi ? Ten post edytował Mayka 23.11.2011, 22:08:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 12:00 |