![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2002 Skąd: z kabla:)/ czewa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem prawie nowy wiec prosze o wyrozumialosc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Moje pytanie jest czysto teoretyczne. Otoz czy warto uzywac klas. Czy nie wystarczylyby funkcje oraz co jest szybsze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moje pytanie jest czysto teoretyczne. hmm watek chyba bardziej kwalifikowlaby sie na php pro ale to zoabczymy :)
Otoz czy warto uzywac klas. Czy nie wystarczylyby funkcje oraz co jest szybsze. o obiektach: sa wolniejsze od funkcji zdefiniowacyh statycznie jednak pozwalaja w latwy sposob grupowac fukcje ktore od siebie zaelza. masz tez wieksza swobode manewrowania - nie musisz w kazdym miejscu sprawdac czy zaladowano wszystkie pdorzedne funkcje z ktorych korzystasz. przy duzych projektach spokojnie zaczynam projekt od szkieltu klasy, przy mniejszych spokojnie wystarczaja funkcje ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 20:14 |