![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2011 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że tablet to narazie tylko nowinka technologiczna jednak na przyszły rok są zapowiadane tablety z windows 7 i 8. Czy można by było na nich programować? Może ktoś się spotkał z sytuacją, że ktoś programował na tablecie z androidem? Chodzi mi o to, że jak już jestem w domu to mam mało czasu na programowanie. Więc chciałbym mięć coś małego pod ręką. Co o tym myślicie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sęk w tym, że sens tabletu polega na tym że przesunięciem palucha włączamy system w gotowość pełną, a cokolwiek z windą.... darujmy sobie po 1-2 minutach czekania w najlepszym wypadku, cel w jakim chciałbym popatrzeć na coś na tablecie się dezaktualizuje.
Pomijam że Tablet wytrzymuje sobie w takiej bezczynności 2-3 a jak mało używać to i 4 dni. (mowa o galaxy tab 7). Już pomijam że trzeba by być skrajnym masochistą kupując sobie coś 10 calowego do programowania. Sensowny układ to 17calowa krowa z dodatkowym 22 calowym monitorem do pracy. Netbook do tego aby można było coś zrobić na kompie gdzieś wyjeżdżając, jadąc generalnie nie potrzebując za specjalnie pracować i jednocześnie nie nosić 5kg cegły. Tablet jako wygodne powiększenie bajerów z którymi męczyć się trzeba na telefonach komórkowych, w moim wypadku wybrałem galaxy taba 7 bo mieści mi się albo do kieszeni w marynarce wewnętrznej albo do bojówek, 10 calowego już bym nie kupił, bo musiałbym nosić osobną torbę i przestał by być podręcznym narzędziem, a w tym celu go kupiłem. Tak więc odpowiadając autorowi, moim zdaniem chcesz tablet dla programisty, kup sobie w tej cenie lapsa bo inaczej mija się to z celem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 05:03 |