![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien projekt do zrobienia ze sztucznej inteligencji. Technologia nie ma znaczenia, ale najpewniej się czuję w językach webowych. Stąd moje pytanie czy się da. Program ma "rozmawiać" z potencjalnym klientem w celu ustalenia pewnego ostatecznego faktu. Nie będę wnikał w szczegóły. Nie jestem aż tak zaawansowany w php, żeby znać wszystkie jego możliwości. Dlatego się zastanawiam czy da się za pomocą php właśnie zrealizować tego typu aplikację internetową. Jeśli tak to o czym powinienem poczytać, jakimi bibliotekami się zainteresować, jakie rozwiązania mogą być pomocne.
Nie chcę nikomu zlecać tego projektu, bo mam zamiar zrobić go sam - stąd też ten temat. Z góry dzięki za wszelkie informacje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może zrób jakiś prosty algorytm A* z podążaniem za 'graczem', wyglądało by to jak gdyby 'komputer' zawsze chciał dotrzec na Twoja aktualna pozycję. jest to 100x prostsze, tylko nie jestem pewny czy jest to dostatecznie blisko pojęcia AI (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
EDIT: Po przemysleniu, no to niestety to jest chyba zbyt czysto algorytmicznie rozwiązanie. Ten post edytował Uriziel01 22.11.2011, 14:36:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 08:23 |