![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kto jedzie? Ja byłem w tamtym roku, i w tym też będę.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@athabus
I tu się nie zgodzę. Ewangelicy może i teraz postrzegani są lepiej ale ich podejście do wiary i Biblii jest groźniejsze niż u katolików. Oni z początku wymienili władzę KK na władzę króla/księcia/Biblii. Problem w tym że każdy kto czytał Biblię wie że można za jej pomocą uzasadnić najgorsze zbrodnie i niehumanitarne zachowania (to jest jedna z głównych przyczyn dla których KK zabraniał przekładu Pisma, czy jedyna - każdy sam sobie odpowie). O ile dobrze się orientuję to dla ewangelików osobista interpretacja jest najważniejsza - ale mówię to jako (były?) katolik. A logika jest antymoralna (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) KK jest wielki, na wskroś konserwatywny, obowiązany hasłami o miłości, miłosierdziu i pomocy bliźniemu - co w sumie zabezpiecza przed wszelkimi radykalnymi odchyleniami (można zobaczyć jak wdrażano ustalenia Soboru Watykańskiego II) w całej organizacji. To olbrzymia zaleta w przypadku tak niebezpiecznej idei jak religia. A że jest cyniczny i dwulicowy - cóż podobno żyjemy w najlepszym z możliwych światów a Bóg jest miłosierny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @Tho Miało być "potrzaskanych przez życie" - skróty są dziś cholernie niebezpieczne. Co do reszty to nie wiem do czego pijesz. Cytat Naprawde jak mnie rażą rozmowy o polityce, dlatego właśnie że się w niej niestety orientuje... Jakbyś mógł to podziel się tą wiedzą na PW bo nie wiem czy przenosić znowu oszczędności na giełdę czy się jeszcze wstrzymać. Ten post edytował everth 18.11.2011, 18:52:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 19:25 |