![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kto jedzie? Ja byłem w tamtym roku, i w tym też będę.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A ja bym księży opodatkował,a pieniądze ich przeznaczył na cele prorodzinne-na domy dziecka,na rodziny ubogie i wielodzietne, na hospicja itp.itd.
Ciekawe czy księża wtedy by krzyczeli, jakby wiedzieli ,że pieniądze ich pójdą na słuszne cele. Przecież podstawową ideologią chrześcijaństwa jest pomaganie bliźniemu swemu w potrzebie-więc niech się dzielą tak jak wszyscy i płacą podatki. Bo to co na razie jest to:"Za ślub płać, za komunie płać ,za chrzest płać , za pogrzeb płać, po kolendzie zapłać i rzuć jeszcze na tackę co niedziele -a będziesz rozgrzeszony.A od siebie coś dają? Wożą się merolami ,bo nikt z nich w malucha nie wsiądzie i budują sobie stacje telewizyjne i rozgłośnie. Dam taki przykładzik-na wiosce gdzie mój kuzyn mieszka -ksiądz kapelan kupił sobie maybacha-za cenę takiego auta ,byłby wstanie wyżywić całą rodzinę przez okres 1 roku.Wniosek- biedni nie są więc niech się dzielą, jak na chrześcijanina przystoi. Ten post edytował Niktoś 17.11.2011, 22:17:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-na wiosce gdzie mój kuzyn mieszka -ksiądz kapelan kupił sobie maybacha A nie Rydzyk przypadkiem? Nie zmyślaj, przecież żadnego księdza poza Rydzykiem nie stać na coś takiego jak maybach. Kolejne antyklerykalne wymysły na siłę. Pewnie zaraz kłamca napisze że chodzi o jakiś inny model. Ten post edytował Tho 17.11.2011, 22:33:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 13:28 |