![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam..
Nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą.. Potrzebuję zrobić coś takiego: Formularz ma trzy rubryki : - nazwa - cena - koszt W zależności od tego czy koszt jest "0" czy jest inny potrzebuje: - jeżeli jest 0 to dodać rekord do bazy danych - jeżeli coś w formularzu kosztów wpiszę chcę by przekierowało mnie i przekazało dane do strony gdzie będę jeszcze mógł uzupełnić opis kosztów i dopiero to wszystko wysłać do bazy.. Co do kodu.. 1) Sam formularz
2) Plik add.php
Tu w przypadku else próbowałem przekierować dane GET'em do strony costs.php gdzie mógłbym dodać opis kosztów.. Niestety całe powyższe rozwiązanie nie działa.. W przypadku gdy koszt jest wpisany 0 to rekord dodaje się do bazy bez problemu natomiast gdy wpiszę cokolwiek innego poza zerem nic się nie dzieje.. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać? ewentualnie gdzie popełniłem błąd?? Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użycie klasy niczego tutaj nie zmieni, bo nie w tym problem. Zresztą wartości pól klasy i tak trzeba by było gdzieś (np. sesja) przechować. Problem w tym, że funkcja header() jest użyta nieprawidłowo. Powinno być:
Gwoli wyjaśnienia, problemem jest brak Location: , natomiast funkcji urlencode() użyłem, aby można było przesyłać również znaki specjalne (jak np. spacja). Jednak do rozwiązania problemu użyłbym sesji, jak wcześniej wspomniałem. Zresztą nie ma w tym nic trudnego:
W powyższym kodzie zgrupowałem wszystkie informacje w tablicy o indeksie 'add', jednak Ty możesz użyć innego indeksu, albo zapisać wszystko bezpośrednio w $_SESSION. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:34 |