![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kto jedzie? Ja byłem w tamtym roku, i w tym też będę.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zgodzę się z Tobą. Wokół racjonalisty przez długi czas skupiały się osoby inteligentne, które ceniły sobie pewne rzeczy, które dla mnie są ważne. Chodzi mi tu zarówno o pewne kwestie światopoglądowe, idee europejskie jak i ogólnie logiczne podejście do świata. Nie zawsze się ze wszystkim zgadzałem, ale zawsze było to miejsce do inteligentnych dyskusji.
Ostatnio jednak bardziej jest to medium do osób nienawidzących kościoła. Czym innym jest tu konstruktywna krytyka, a czym innym pałanie ślepą nienawiścią. Coraz mniej tam racjonalistów, a więcej czytelników "Fakty i mity" niestety. Coraz trudniej tam przebić się z umiarkowanymi poglądami... Natomiast co do bycia mądrzejszym od proboszcza... to akurat nie jest trudne. W większości to wiejskie roztropki - zresztą i na wyższych szczeblach jest tak samo. Są oczywiście fajni ludzie związani z kościołem - np. Boniecki, czy Dominikanie, ale to jest mniejszość. Prawda jest taka, ze polski KK tworzą obecnie ludzie o ciasnych horyzontach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 23:40 |