![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kto jedzie? Ja byłem w tamtym roku, i w tym też będę.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze czytałem relacje w kilku miejscach... Bawi mnie to, że raz pokojowe manifestacje prawych atakowali lewi, a w innych mediach zupełnie odwrotnie.
Dlaczego nikt nie powie, że jedna banda debili napierdzielała się z drugą bandą debili. W życiu nie pomaszerował bym w jednym marszu z ONR i innymi tego typu organizacjami. Z drugiej strony prowokatorami całego zamieszania w dużej mierze byli "kolorowi" bo to oni stanęli na trasie marszu... Film ten jednak był bardzo tendencyjny - nawet w tych wybranych ujęciach przy spokojnej muzyczce widać, łysych panów, szalikowców i zakryte twarze. Prawda jest taka, że po prostu spotkały się dwa stada baranów i zrobiły wiochę. Wiem, że w marszu było 90% nastawionych pokojowo ludzi - niezależnie od ich poglądów, których nie podzielam i którym bardzo się sprzeciwiam, to jednak Cojack nie zaprzeczysz, że także z Waszej strony była to ustawka. Lewica ma antife a wy swoich łysych panów i kiboli. Ostatnio bardzo polaryzują się stanowiska i to mi się bardzo nie podoba. Do niedawna identyfikowałem się np. z kręgami wokół racjonalista.pl, ale tam też ludzie zaczynają przesadzać. Kiedyś było tam wielu racjonalnie myślących ludzi ceniących wolności jednostki i takie tam - teraz coraz więcej fundamentalistów (lewicowi fundamentaliści - przecież to brzmi jak jakaś farsa), których jedynym celem jest niszczenie kościoła i zakazywanie wszystkiego co kościelne. Jedna wielka porażka - ludzie z lewicy działają dokładnie tymi samymi metodami co faszyści... Nie wiem może ja się nie znam, ale u nas w Poznaniu było tak: http://vimeo.com/31974588 - co prawda nie było tak fajnie jak w Warszawie, niektórzy uważają, że mało "patriotycznie" bo nikt nikogo nie pobił, nie było kiboli, antify i nawet kurde Policji nie było, ale jakoś bardziej mi się podobało. Życzyłbym sobie, żeby w przyszłym roku tak było w całej Polsce bo tak to powinno wyglądać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:59 |