![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 29.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuję napisać metodę, która wyświetli/podepnie mi zawartość pliku jak include(itd.) Fragment kodu:
Nie działa -> wyświetla białą stronę. Wyświetlanie błędów mam ustawione... Próbowałem też z return, ale dalej to samo :| Jak to rozwikłać? Z góry dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też od niedawna zgłębiam tajniki obiektowego pisania w PHP. Wcześniej conieco pisałem bezobiektowo, ale stwierdziłem, że nawet na starość warto nauczyć się czegoś nowego. Miałem podobny problem, zresztą nawet opisałem go na forum: Temat: PHP obiekty nie widza zmiennych z inkludowanych plikow
Założeniem jest składnia pliku konfiguracyjnego (u mnie config.php) w postaci tablicy:
No i zgodnie z założeniami naskrobałem... "coś". Nie jest może estetyczne, niemniej... działa tak jak tego oczekuję: class.config.php:
A do samej klasy odwołuję się gdzie indziej w sposób:
Założeniem tego było, że modyfikacja pliku konfiguracyjnego jest dokonywane przez UPRAWNIONE osoby (są ustawione właściwe prawa w systemie) i aplikacja NIE ZAPISUJE nic do pliku konfiguracyjnego. Fachowców proszę o skomentowanie tej klasy, widać nie tylko ja miałem taki problem z inkludowaniem w obiektach... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:41 |