![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym aplikować do WP.pl na stanowisko programisty PHP, ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Wiem, że to bardzo duża firma i może ktoś ma rozeznanie w niej? Interesują mnie takie rzeczy tak: - zarobki - ile na start, czy są premie, czy łatwo można liczyć na podwyżkę itd. - ogólne warunki pracy - czy każdy ma swoje biurko, czy pracownicy dostają służbowego laptopa, jak widziane są przerwy w pracy np. na kawę czy małą przekąskę? - czy jest tam natłok pracy? Czy programiści zabierają pracę ze sobą do domu i tam ją kończą? Będę wdzięczny za każdą informację o tej firmie jako pracodawcy! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wNogachSpisz w ogóle nie rozumiem o co się czepiasz blooregard'a... Nie wiem ilu programistów zatrudnia wp, ale pewnie nie jest ich pięciu - jak znam życie, to blooregard ma swoją działkę i pewnie nawet frontendu nie tyka bo jest od tego kilku osobnych człowieczków. Prawda jest taka, że ktoś dodał te komentarze, potem zapomniał ich usunąć i tak sobie zostały. Przy tej ilości kodu jaką pewnie chłopaki tam przewalają założę się, że mają w głębokim poważaniu jakieś tam komentarze. Wiem, że przy pewnej skali nawet takie komentarze generują zauważalny traffic etc, ale co z tego. Po prostu tak to jest, że sobie tam są i tyle. Założę się, że pewnie wiele rzeczy stoi np. na php 4 napisanym strukturalnie, bo kiedyś ktoś tak zrobił, a skoro działa to nikt tego nie rusza przez lata.
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak pisze się aplikacje pod takie obciążenia, ale wiem jedno - w każdej dużej firmie rzeczy "są bo są i tyle". Nikt się duperelami nie zajmuje i póki coś nie jest zbyt dużym problemem to nikt sobie tym głowy nie zawraca. Nie upatrywał bym w tym braku profesjonalizmu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 17:36 |