![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym aplikować do WP.pl na stanowisko programisty PHP, ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Wiem, że to bardzo duża firma i może ktoś ma rozeznanie w niej? Interesują mnie takie rzeczy tak: - zarobki - ile na start, czy są premie, czy łatwo można liczyć na podwyżkę itd. - ogólne warunki pracy - czy każdy ma swoje biurko, czy pracownicy dostają służbowego laptopa, jak widziane są przerwy w pracy np. na kawę czy małą przekąskę? - czy jest tam natłok pracy? Czy programiści zabierają pracę ze sobą do domu i tam ją kończą? Będę wdzięczny za każdą informację o tej firmie jako pracodawcy! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Witam, Chciałbym aplikować do WP.pl na stanowisko programisty PHP, ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Wiem, że to bardzo duża firma i może ktoś ma rozeznanie w niej? Interesują mnie takie rzeczy tak: - zarobki - ile na start, czy są premie, czy łatwo można liczyć na podwyżkę itd. - ogólne warunki pracy - czy każdy ma swoje biurko, czy pracownicy dostają służbowego laptopa, jak widziane są przerwy w pracy np. na kawę czy małą przekąskę? - czy jest tam natłok pracy? Czy programiści zabierają pracę ze sobą do domu i tam ją kończą? Będę wdzięczny za każdą informację o tej firmie jako pracodawcy! No to ja Ci napiszę, jako obecny pracownik WP (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zarobki: negocjujesz indywidualnie, ale generalnie plasują się sporo powyżej średniej oferowanej przez różne agencje interaktywne. Niestety, są to informacje poufne i nie mogę Ci podać konkretnych kwot. Warunki pracy: b. dobre; są dostępne służbowe laptopy; przerwy w pracy - bezproblemowo, w tym jedna przerwa obiadowa - spokojnie można wyskoczyć na miasto, zjeść obiad bez pośpiechu i wrócić, tym bardziej, że w pobliżu jest sporo barów, w tym na terenie Politechniki Gdańskiej, gdzie znajduje się jeden z budynków WP. Do tego dochodzi catering obsługiwany na telefon przez jeden z barów (śniadania i obiady z dowozem na miejsce). Dobrze wyposażone kuchnie, automaty z napojami i słodyczami, ekspresy do kawy itp. Pokój "rozwywkowy" z piłkarzykami (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pracy dużo (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Nie spotkałem się z przypadkiem, by programista musiał coś kończyć w domu. Generalnie w porównaniu do innych firm, w których pracowałem - dzień do nocy. Bardzo dobra organizacja, fajni ludzie, sporo "wartości dodanych", że tak to nazwę, np. możliwość otrzymania biletów na imprezy kulturalne, gdzie WP jest patronem medialnym bądź sponsorem. Pracuję tu od czerwca i nie znalazłem jak do tej pory żadnego powodu do narzekania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Można sobie tutaj gdybać,ale tego wszystkiego dowiadujesz się na rozmowie wstępnej. To jak masz gdybać, to może nie zabieraj głosu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:59 |