![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzę skrypt wysyłający wiadomości e-mail, niestety nie wiem jak mógłbym sprawdzić istnienie adresów e-mail w bazie danych. Nie chodzi o sprawdzenie czy adres e-mail został poprawnie wpisany ani aktywację adresu, tylko sprawdzenie czy jeszcze taki adres istnieje. Czy jest w ogóle taka możliwość? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieistniejąca skrzynka, niepoprawny mail dla mnie to jedno i to samo a odpowiedz możesz mieć natychmiast lokalnie. Kwestia wygenerowania ciągów jest kwestia procesora i programu który miałby to zrobić ale skoro nadal uważasz ze jesteś w stanie sprawdzić czy dany adres w obrębie jakiejś zewnętrznej poczty istnieje bez konieczności interakcji z użytkownikiem to super ja muszę wchodzić z nim w interakcje.
http://www.email-unlimited.com/tools/verify-email.aspx z tym ze od czasu do czasu bedze trzeba zminic serwer Ten post edytował fernet 13.11.2011, 01:40:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie, że podajesz miłego toolsa do sprawdzenia istnienia jakiegoś adresu email. I po pobieżnych testach strwierdzam, że działa całkiem nieźle. Ciekawe tylko są następujące rzeczy... 1. ów tool właśnie gada z serwerem - przedstawia się i zgłasza gotowość wysłania poczty (której zapewne nie wysyła, bo nie do tego służy). Dialog z serwerem SMTP jest nawet wyświetlany jako "log": Kod Connect: Get MX for whitehouse.gov... OK. Connect to mail4.eop.gov... OK = 220 mail4.eop.gov ESMTP > EHLO email-verifier.net = 250-mail4.eop.gov 250-8BITMIME 250-SIZE 52428800 250 STARTTLS > MAIL FROM: <info@email-verifier.net> = 250 sender <info@email-verifier.net> ok > RCPT TO: <president@whitehouse.gov> = 250 recipient <president@whitehouse.gov> ok > QUIT Dziękuję, że potwierdziłeś moją tezę, że DA SIĘ zweryfikować istnienie jednego konkretnego adresu email. Podałeś narzędzie, które robi dokładnie to, co ja zaproponowałem. 2. Nie podałem tam swojego maila, tool napisany przez "email marketing software" powoduje, że jakoś nieszczególnie mam chęć umieszczać tam swojego maila. Powód: podejrzenie, że wszystkie adresy ze statusem "OK" lądują na liście pozytywnie zweryfikowanych adresów - czyli takich, na które span na pewno DOJDZIE BEZ ZWROTKI. 3. Kiedyś pisałeś: Jesli Ty uwazasz ze Twoje gadki z poziomu zapytan dprowadza Cie do wlasciwych wnioskow to teoretycznie jestes w posiadaniu calej listy adresowj google i kazdej innej poczty a to by znaczylo ze jestes miliarderem Ciekawe, dlaczego nie słyszę jeszcze o tym, by firma Live Software była potentatem na rynku rozwiązań reklamowych? Owszem, znana jest - ale do bycia potentatem to im wiele brakuje.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:08 |