![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Potrzebuję zrobić formularz kontaktowy z zapisem plików na serwer.
Użytkownik podaje nazwę folderu i 36 plików do wgrania (po trzy do każdego miesiąca). Zrobiłam formularz jednak działa on na serwerze lokalnym a jak przenoszę go na hosting to wczytuje tylko pierwsze 20 plików. Tutaj jest skrypt:
I tak jak wspomniałam. Ładuje tylko 20 pierwszych plików. Czy coś trzeba zmienić w ustawieniach hostingu bo na serwerze lokalnym mi działa? Czy ktoś ma pomysł jak jeszcze inaczej można wgrać pliki na serwer poprzez formularz? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, temat pasuje to pozwole sobie sie podłączyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Otóż mam lokalny serwer postawiony na server2go w win7. problem zdaje się polegać na jakimś ograniczeniu typów plików, ktore mogą być przesyłane - taki wniosek wyciągam po 3 dniach poszukiwan i sprawdzania róznych możliwosci. podczas wysyłania plików (różnej wielkości) zdjęc(gif, jpeg, itp), exe, mp3... $_FILES['plik'][name] => nazwa_pliku.gif/jpg/exe/mp3 $_FILES['plik'][type] => $_FILES['plik'][tmp_name] => $_FILES['plik'][error] => 3 $_FILES['plik'][size] => 0 czyli plik przesyła się częściowo, przez co w tablicy $_POST nie ma nawet przycisku Wysyłania (po kliknieciu inputa submit $_POST['submit'] nie istnieje), a w efekcie po wyslaniu formularza odswieza sie po prostu plik php bez żadnych danych. natomiast , co ciekawe, większe nawet niż powyższe pliki, ale o rozszerzeniach m.in.: html, sql, css, php, inf, cpp przesyłają sie bez błędu ($_POST['submit'] wówczas istnieje): $_FILES['plik'][name] => nazwa_pliku.html | sql | css | php | inf | cpp $_FILES['plik'][type] => text/css (lub inny) $_FILES['plik'][tmp_name] => C:\Users\dmn\AppData\Local\Temp\php3F00.tmp $_FILES['plik'][error] => 0 $_FILES['plik'][size] => xxxx zauważyłem jeszcze, że mimo brak błędu, w folderze wskazanym przez $_FILES['plik']['tmp_name'] nie ma uploadowanego pliku (ww typu, który nie zwraca błędu), w następstwie czego zapewne funkcja move_uploaded_file() nie przenosi mi go we wskazane miejsce, bo nie ma czego przenosić... Jeśli to ma znaczenie Biblioteka GD - włączona. A to ustawienia php.ini pobrane poleceniami ini_get(): display_errors = 1 register_globals = 0 post_max_size = 8M upload_max_filesize = 2M post_max_size+1 = 9 oczywiscie w znaczniku <form> dałem enctype="multipart/form-data" jest również pole hidden name="MAX_FILE_SIZE" o dostatecznie dużej wartości... jego usuniecie nic nie zmienia czy jest coś jeszcze co mógłbym sprawdzić by rozwiązać ten problem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 17:55 |