![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzę skrypt wysyłający wiadomości e-mail, niestety nie wiem jak mógłbym sprawdzić istnienie adresów e-mail w bazie danych. Nie chodzi o sprawdzenie czy adres e-mail został poprawnie wpisany ani aktywację adresu, tylko sprawdzenie czy jeszcze taki adres istnieje. Czy jest w ogóle taka możliwość? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieistniejąca skrzynka, niepoprawny mail dla mnie to jedno i to samo a odpowiedz możesz mieć natychmiast lokalnie. Kwestia wygenerowania ciągów jest kwestia procesora i programu który miałby to zrobić ale skoro nadal uważasz ze jesteś w stanie sprawdzić czy dany adres w obrębie jakiejś zewnętrznej poczty istnieje bez konieczności interakcji z użytkownikiem to super ja muszę wchodzić z nim w interakcje.
http://www.email-unlimited.com/tools/verify-email.aspx z tym ze od czasu do czasu bedze trzeba zminic serwer Ten post edytował fernet 13.11.2011, 01:40:16 -------------------- Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 14:19 |