![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzę skrypt wysyłający wiadomości e-mail, niestety nie wiem jak mógłbym sprawdzić istnienie adresów e-mail w bazie danych. Nie chodzi o sprawdzenie czy adres e-mail został poprawnie wpisany ani aktywację adresu, tylko sprawdzenie czy jeszcze taki adres istnieje. Czy jest w ogóle taka możliwość? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gadanie z serwerem do niczego Cie nie doprodzi tak jak i moje html'owe bonusy do zadnych konkretnych wnioskow nikogo nie doprowadza. Jest to bledne kolo i nie ma 100% metody weryfikacji maila na serwerze zewnerznym. Taka weryfikacje moze przeprowadzic sam serwer lokalnie i zaden z nich nie ma ochoty dzielic sie tymi informacjami z innymi. Wrzucasz telneta z google pogadaj do tego z tlenem onetem wp interia aol i co Ci tam jeszcze do glowy przyjdze i jesli uzyskasz odpowiedzi ktore bedzesz mogl ustandaryzowac i na ich podstawie podjac 100% wlasciwe decyzje to jests w posiadaniu oprogramowania za ktore spamerzy zaplaca krocie pod warunkiem ze wczesiej nikt nie wklei bana z serie zapytan. Wracajajac do BONUSOW i html kazda kolejna poczta ma swojego super kleinta w przegladarce. Jesli klient jest mi znany i wiem jak przerobi sobie html to tam leci odpowedni html ktory bedze wygladal porzadnie jesli klient nie jest mi znany i nie mam dla niego html to lecia plain text z info i adresem ktorego trzeba kliknac czy tez skopiowac zeby obejrzec wlasciwa tresc w jakiejs mojej lokalizacji a wejsce na te lokalizacje jest odnotowywane. Istnieja poczty ktore pomijaja wlasciwe adresy url i nie drukuja ich wcale a to znaczy ze juz palin text nie jest juz taki pewny. Dla takich odbiorcow trzeba opatrzec adres jakimiś kwiatkami wlasciwymi dla tej wlasnie poczty zeby sie w ogule wyświetlil. Poczty zrobily bardzo duzo zeby kolorowe maile w html od x kolesi w ich klientach nie wyswietlaly sie poprawnie inne poczty dodatkowo zrobili tak ze ich spam wyswietla sie ladnie a zewnetrzny wylazi polamany. Jesli Ty uwazasz ze Twoje gadki z poziomu zapytan dprowadza Cie do wlasciwych wnioskow to teoretycznie jestes w posiadaniu calej listy adresowj google i kazdej innej poczty a to by znaczylo ze jestes miliarderem biorac pod uwage koszt pojedynczego aktywnego maila i fakt ze Twoje beda tansze bo nie masz do nich preferencji i danych osobowych uzytkownika ale skoro mozesz wyciagnac adresy to z danymi osobowymi tez sobie poradzisz.
Ten post edytował fernet 12.11.2011, 21:00:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 06:08 |