![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworzę skrypt wysyłający wiadomości e-mail, niestety nie wiem jak mógłbym sprawdzić istnienie adresów e-mail w bazie danych. Nie chodzi o sprawdzenie czy adres e-mail został poprawnie wpisany ani aktywację adresu, tylko sprawdzenie czy jeszcze taki adres istnieje. Czy jest w ogóle taka możliwość? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak powaznie abort wspomnial o dyskusji z serwerem problem z dyskusjami jest taki ze kazdy kolejny serwer chce byc oryginalny i gada co mu sie tam podoba wiec albo napiszesz skrypt ktory bedze rozumial jakas tam liczbe serwerow i sie bardzo spocisz a skrypt i tak bedzesz mogl wyrzucic do smieci bo nie uda Ci sie zrozumiec wszystkich serwrow albo sprawdzisz czy mail doszedl i czy zostal obejrzany i na podstawie tego podejmniesz decyzje o tym czy mail utrzymywac dluzej w bazie czy tez nie. Ja w swoim mailerze mam cos takiego ze w tresci maila jest BONUS ktory identyfikuje odbiorece i jest ladowane z zewntrz w tym przypadku ode mnie a zaladowanie tego BONUSA odnotowywane jest w mojej aplikacji i po rozeslaniu maili moge sprawdzic kto i o ktorej go odebral nieodebrane maja specjalny kolor poziomow(kolorow) jest 5 a czerwone moge usunac klikajac w magiczny guzik jednak tego nie robie bo wyslanie maila nic nie kosztuje
![]() Ten post edytował fernet 11.11.2011, 21:35:41 -------------------- Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 06:21 |