![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio napisałem w JS skrypt do facebooka który pozwala na zobaczenie treści fanpage'a tylko jeżeli polubimy stronę i udostępnimy ją na tablicy. Zrobiłem aukcje na allegro i sprzedałem kilka sztuk. Problem w tym, że jeden nabywca po prostu skopiował opis, zdjęcia mojej aukcji i teraz również on sprzedaje mój skrypt. (najpierw go kupił ode mnie a teraz go sprzedaje). Napisałem do niego maila, zero odzewu. Dzwoniłem,nie odbiera. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Chłopak zarabia moim kosztem. Sprzedaje taniej niż ja moje oprogramowanie. Powienem po prostu isć na policje i zgłosić to? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chyba zagalopowales sie we wlasnych myslach Może przykładu użył niezbyt trafnego, ale sam fakt że trzeba napisać "nie wolno kraść" brzmi conajmniej jak instrukcja obsługi dla ludzi z usa. Oczywiście nikomu nie ubliżając, ale tam takie właśnie "braki" się wykorzystuje. Widziałem raz sprawę jak jedna babka wsadziła do mikrofali kota i go usmażyła. Poszła z tym do sądu i wygrała, bo w instrukcji nie było że nie można wsadzić tam kota i go usmażyć. Spore odszkodowanie dostała. Nie mniej, wydaje mi się że w przypadku kradzieży nie musi to być nigdzie uwzględniane, bo takie rzeczy są bardziej oczywiste niż wsadzenie kota do mikrofali. EDIT: odnośnie tematu, zgłoś to do allegro, strasznie allegro coś takiego tępi, nawet jeżeli masz tylko minimalnie podobne obrazki, to potrafią ci w bardzo szybkim czasie zablokować aukcje a przy poważniejszych ustępstwach zablokować konto i zgłosić to dalej. Ten post edytował by_ikar 8.11.2011, 18:21:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 17:27 |