![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
W 2006 roku kupiłem kilka książek do PHP, ale dopiero teraz wygospodarowałem czas, by się pouczyć programowania. Jedną z tych książek (a na pewno najdroższą) jest "PHP i MySQL, Tworzenie stron WWW, Vademecum profesjonalisty - Wydanie trzecie". Książka została wydana przez Helion w roku 2005. http://helion.pl/ksiazki/php-i-mysql-tworz...mson,phmsv3.htm Widziałem, że wydano już kolejną edycję tej książki, dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy opłaca się jeszcze uczyć z tej książki, którą mam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Z góry przepraszam że odświeżam temat ale nie chciałem zakładać nowego gdyż wydaję mi się że na moje pytanie można odpowiedzieć tutaj. Otóż Ogólnie jestem programistą. Programowanie mi się podoba. Umiem C++ w dużym stopniu więc wydaję mi się że początkującym w dziedzinie programowania nie jestem aczkolwiek mogę się mylić. Otóż przyszedł czas kiedy trzeba było wybrać specjalizację w Technikum. Wybrałem "Aplikacje internetowe". Dlaczego? Niema specjalizacji związanej z programowaniem nieinternetowym. Jako że kiedyś robiłem stronki itd i było trochę w poprzednich klasach, ogarniam HTML i CSS. Przyszła mi do głowy myśl, że mógłbym na tym zarobić dopóki nie będę profesjonalnym programistą w swoim fachu. Chciałbym nauczyć się budować strony oparte na bazach danych i PHP. Dlaczego PHP? Pierwsze i najważniejsze - składnia podobna do c++, drugie - mam to w szkole. Szukam książki która pokaże mi moc tych dwóch rzeczy. Pytanie kieruje do tych którzy uczyli się, bądź dalej się uczą z książek i uważają swoją książkę za tą której warto poświęcić swój czas. Mógłbym się uczyć z dokumentacji PHP ale chce mieć książkę. Taki nawyk sobie wyrobiłem. Bazy danych mnie w szkole niestety nie nauczą więc proszę was o poradę którą książkę jako pierwszą powinienem zakupić by nauczyć się tych dwóch rzeczy w jakimś stopniu. Dziękuje za poświęcony czas. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:54 |