![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Niedawno otworzyłem serwis, doladnie ma 16 dni. Jak oceniacie jego funkcjonalność, grafike itd.
http://jasielskie.org.pl/ Proszę o podpowiedzi co zmienić itd. Pozdrawiam. Ten post edytował pemko11 1.11.2010, 14:17:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kujawska - obserwuje Cię od przeszło 3-4 miesięcy. Proszę daj sobie już spokój, bo nic to nie pomaga temu forum. Jeśli wytykasz błędy, pokaż je i jak poprawić. Próbujesz zabłysnąć, tylko szkopuł w tym że na nikogo wrażenia to nie robi. Wróć, popracuj nad stroną która nie będzie służyć tylko Tobie. Do tego postaraj się dodatkowo o wygląd owej strony, bo nikt się nie zachęci Twoją pracą która wygląda jak z początku internetu. Później wróć tutaj i oceń czy warto tak twardo trzymać się standardów. Fajnie że wytykasz błędy, ale daj też miejsca - i nakieruj. Bo na razie to wygląda tak - "jeśli walidator pokazał błędy to mogę pohejtować." (Swoją drogą, ciekaw jestem czemu takiego eksperta nie wezmą do google czy innych poważnych firm (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ).
A co aktualnego stanu: [-] Kolorystka menu, jest jakaś mętna [-] Jak już padło wcześniej. Pozwalasz wpisywać procent w wyszukiwarce. Przy bardzo dużej bazie - będzie to duży problem. Może warto zrobić tabele dla każdego słowa - i w drugiej kolumnie tablice rekordów (z ofert). Jest to najszybszy sposób. [-] Akcje w ajaxie po angielsku. Postaraj się to poprawić - bo albo PL albo ENG. [-] Brak filtrowania pól podczas rejestracji (pamiętaj że gdy napotka się niechciane dane podczas rejestracji - proces nie może iść dalej. Ponieważ login będzie całkiem inny niż ten co wpisałem) [-] Ogłoszenia na stronie głównej - kolorystyka leży. Nie zajmuję się nigdy grafiką, ale myślę że warto spróbować po prostu coś z białym tłem, a bottom już taki lekko szary z obramowaniem. [-] Zbyt ciśnięte to wszystko, dlatego takie wrażenie złe robi. Musisz mieć więcej przestrzeni. (powiększ width). [-] Dół jest zbyt przeładowany banerami. [+] Chęci, i ogólne pracę [+] Wygląd mimo wszystko mi się podoba, musisz go tylko dopracować. [+] Nie jest tak źle, sprawdzanie podatności na ataki nie robiłem. Bo chwilowo nie mam czasu. I pamiętaj że minusy nie są po to żeby obrzucać Cię negatywami. Mają one Ci tylko służyć do tego, byś wiedział co według "nas" wypadało by poprawić. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat Jak zabezpieczyć się przed tym atakiem? Filtrować wszystkie dane wejściowe. POST GET i nawet te z bazy(ale to już opcjonalne). Używaj PDO. Ten post edytował kulczycki 4.11.2011, 10:30:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:09 |